Aarhus bliver en demensvenlig by
I morgen mødes Ældre Sagen, FOA, Alzheimerforeningen og Dansk Sygeplejeråd i Aarhus med Aarhus Kommune og starter en lokal udgave af Demensalliancen.
Sundhed og Omsorg har netop indgået en partnerskabsaftale med Alzheimerforeningen. Og i morgen mødes Ældre Sagen, FOA, Alzheimerforeningen og Dansk Sygeplejeråd i Aarhus med Aarhus Kommune og starter en lokal udgave af Demensalliancen.
Den lokale demensalliance vil skabe fokus på flere ting: at forebygge fra barnsben, tidligt opspore og udrede sygdommen, forbedre erfaringsudveksling og samarbejde, forbedre uddannelse af plejepersonalet, få demensvenlig tankegang i byggeriet, i trafikken og i indretning af byrummet, og så vil Aarhus have medborgerskabet tænkt ind på demensområdet i endnu højere grad.
"Vi skal hjælpe borgerne til større forståelse om sygdommen. Både i forhold til, hvordan vi selv kan være med til at forebygge at få sygdommen. Men også, at vi hver især kan hjælpe et medmenneske i byrummet, hvis man har problemer med at betale i en forretning eller ikke kan finde vej. Aarhus by gør i forvejen en stor indsats, men vi skal blive endnu mere fokuseret i arbejdet og udvikle flere løsninger og støttemuligheder," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.
Demensalliancen - der består af FOA, Ældre Sagen, PenSam, Alzheimerforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Bindslev Next Step - har samlet de seks kommuner i Demensrummet, der er et 5 måneders demensudviklingsforum. Målet er at skabe de første demensvenlige kommuner i Danmark, der vil være demonstrationsområder for resten af landets kommuner og være med til at gøre Danmark til et foregangsland på demensområdet.
De seks kommuner er Aalborg, Aarhus, Hillerød, Næstved, Stevns og Varde Kommune.