23948sdkhjf

Aarhus Universitetshospital får økologisk spisemærke i sølv

Fokus på madspil og økologi i Aarhus.
Aarhus Universitetshospital har netop modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke i sølv.

Køkkenet på Aarhus Universitetshospital har haft fokus på at øge andelen af økologiske mad- og drikkevarer, ved at køkkenet i højere grad selv forarbejder maden og undgår madspild ved at udnytte rester. F.eks.er køkkenet begyndt at lave marmelade af citrusskaller, som tidligere blev smidt ud. Køkkenet bruger rester af brød til øllebrød og brødcroutoner. Og køkkenet har både slagtere og bagere, da det giver bedre økonomi og mulighed for bedre økoregnskab.

"Vi har i fire år arbejdet målrettet med at øge den økologiske andel af råvarerne. Den økologiske mad gør, at patienterne undgår tilsætningsstoffer som farve, konsistensregulatorer, aromaer og ikke mindst pesticidrester," siger cheføkonoma Bente Sloth.

Samtidig går køkkenet meget op i, at maden skal være hjemmelavet og lavet af sunde naturlige råvarer uden tilsætningsstoffer.

"Underernæring og genindlæggelser, der skyldes, at patienterne spiser eller drikker for lidt, koster både pa-tienterne og samfundet dyrt," siger Bente Sloth.

"Derfor går vi meget op i, at maden skal smage af det, den er lavet af. Den skal ikke pumpes med vand, for hvordan kan man blive rask af at spise vand? Man skal bruge protein!"

Aarhus Universitetshospital er det hidtil største hospital, der har fået det økologiske spisemærke i sølv, som betyder at maden, der serveres for patienterne og i kantinen, er lavet af mindst 60 pct. økologiske råvarer.

"Sølvmærket en stor anerkendelse af vores fag og vores køkken, og jeg er så stolt af alle de medarbejdere, der har gjort at dette kan lykkes. Det skaber motivation og arbejdsglæde, og det giver os lyst til fortsat at udvikle," sigerBente Sloth


Centralkøkkenet på Aarhus Universitetshospital:
• Tilbereder mad til 700 patienter hver dag samt til ca. 2500 kantinekunder og gæster.
• Køber 650 tons fødevarer årligt i alt. Heraf er 422 tons økologiske.
• Har en økologi-pct. på 65.
Læs mere på www.auh.dk/om-auh/centre/servicecentret/kokkenet

Det Økologiske Spisemærke
• Er et statskontrolleret bevis på, at spisestedet satser på økologi.
• Viser at spisestedet tager ansvar for natur, dyr og miljø.
• Bliver kontrolleret af Fødevarestyrelsen, som også administrerer reglerne på området.
Læs om Økologisk Spisemærke på www.oekologisk-spisemaerke.dk

Medarbejdere i Centralkøkkenet på Aarhus Universitetshospital sammen med cheføkonoma Bente Sloth med det økologiske spisemærke i sølv. Foto: Tonny Foghmar
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077