23948sdkhjf

Kaffe og kage bekæmper ensomhed

Ældre Sagen: Ensomhed forøger risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 procent. Søndagskaffe er en nem og effektiv forebyggende indsats.
Ifølge Ældre Sagen øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 procent - og ensomhed blandt ældre er et voksende problem i Danmark.

Det tager man hånd om på en hyggelig men effektivt forebyggende måde i Randers. Her er den lokale afdeling af Ældre Sagen og Randers Kommune gået sammen om arrangementet 'Søndagskaffe' for byens ældre borgere.

De frivillige værtinder står for friskbrygget kaffe og borde, der flyder over af lækre kager og desserter i flotte anretninger.
Det er Ældre Sagen, der tager imod gæsterne på caféerne på Møllevang og Dragonparken i Randers.

”Formålet med Søndagskaffe er at give de ældre en god og hyggelig oplevelse. Desuden giver det de ældre i nærområdet en anledning til at besøge deres lokale ældrecenter og få mulighed for at blive en del af et netværk,” fortæller frivilligkoordinator Mette Søby.

Søndagskaffe finder sted tre gange i løbet af foråret og tre gange i løbet af efteråret 2016, og arrangementet er ét blandt flere initiativer, som skal komme ensomheden blandt ældre til livs.

Ifølge Ældresagen sker der en stigning i forekomsten af Alzheimers, hjertekarsygdomme og depression blandt ensomme ældre, og desuden øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 procent.

Man kan som ældre også vælge at fejre sin fødselsdag i forbindelse med Søndagskaffe og invitere sine børn og børnebørn med til arrangementet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127