23948sdkhjf

Mindre tvang med multibaner og døgnrytmelys

Arbejdet med at forebygge tvang i psykiatrien bærer frugt i Region Syddanmark.
Sanserum og lys, der ændrer sig over døgnet, indendørs. Gårdhaver, aktivitetsstier og multibaner, hvor man kan få rørt sig, udendørs.

Psykiatrien i Region Syddanmark har længe haft fokus på, hvordan medarbejderne i samspil med de fysiske faciliteter kan forebygge tvang på de psykiatriske afdelinger, og meget tyder på, at de mangeartede indsatser begynder at bære frugt.

En ny opgørelse for Region Syddanmark viser, at antallet af bæltefikseringer er faldet med over 16 procent og at bæltefikseringer, som varer over 48 timer, nu er halveret i forhold til den såkaldte baseline, som er et gennemsnit af antallet af bæltefikseringer i 2011-2013 i Region Syddanmark.

Region Syddanmark intensive fokus på at mindske tvang skal først og fremmest forebygge brugen af bæltefikseringer, så andelen af patienter, der udsættes for denne type tvang, er halveret i 2018.

Ud over regionens milliardinvesteringer i nye psykiatriske afdelinger, har regionen i 2014 fået 21,5 millioner kroner fra Satspuljemidlerne til faciliteter, som skal være med til at forebygge tvang.

Pengene er blandt andet gået til etablering af multibaner, aktivitetsstier og et særligt døgnrytmelys på psykiatrisk afdeling i Esbjerg, Middelfart og Aabenraa.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078