Flere medarbejdere i aftentimerne på Københavns plejehjem
Sundheds- og Omsorgsudvalget er blevet enige om en aftale om Københavns andel af regeringens velfærdsmilliard.
I København er Sundheds- og Omsorgsudvalget er netop blevet enige om en aftale om kommunens andel af regeringens velfærdsmilliard.
Aftalen betyder bl.a. 2 timers ekstra normering i eftermiddags- og aftentimerne på hver afdeling på byens plejecentre, udvidelse af klippekortet til ca. 400 hjemmeboende ældre med begrænset netværk, bedre normering og større faglig kvalitet i plejen af demensramte borgere på plejecentre, og mere fleksibel hjemmepleje og mere faste hjælpere i hjemmeplejen – så borgerne selv vælger, hvornår de ønsker f.eks. bad eller rengøring og oplever at få besøg af færre forskellige hjælpere. Der afsættes også penge til en straksindsats for løft af kvaliteten på plejecentre med særlige udfordringer, mere indbydende mad og hjælp til at spise til småtspisende og borgere med tygge- og synkevanskeligheder, større fokus på den enkeltes ønsker og livskvalitet i ældreplejen - ved hjælp af flere pædagogiske kompetencer og medarbejdere, sygeplejefaglig støtte hele døgnet for terminale borgere, oprettelse af midlertidige aflastningsplaser til socialt udsatte ældre borgere samt styrkelse af indsatsen for socialt udsatte ældre borgere.
”Livskvalitet og selvbestemmelse er nøgleord for Socialdemokraterne. Derfor er vi godt tilfredse med, at der er politisk enighed om, at der skal være mere plejepersonale og flere faste hjemmehjælpere. Som ældre skal man selv kunne bestemme, hvornår man f.eks. vil spise, i bad eller i seng på plejecentrene og når man bor hjemme, skal man møde de samme faste hjemmehjælpere og ikke et utal af vikarer. Det kan man fremover og det hensyn er et kæmpe løft i hverdagen for den enkelte”, udtaler Henrik Appel (S), medlem af Borgerrepræsentationen og sundheds- og omsorgsordfører.
Socialdemokraterne håber, at den markante opgradering af plejepersonalet kan gøre de ældre mere tilfredse med at få hjælp fra kommunen. De flere hænder skal dels gøre det muligt at tage hensyn til den enkelte ældres behov og døgnrytme i større grad end i dag, men også give større tryghed og bedre støtte, når det oftere er de samme hjemmehjælpere, de ældre møder.