23948sdkhjf

Splinternye ambulancer snart på gaden

Det er ambulancer i teknologisk særklasse, som hele regionen kan være stolte , siger ambulancechef i Hovedstadens Beredskab.
Snart ruller nye ambulancer på gaderne i Region Hovedstaden.

De 79 nye ambulancer, der nu indsættes, er blandt andet udstyret med en helt ny elektrisk ambulancebåre, som ved et let tryk, som på en elevatorknap, får patienten sikkert ind og ud af ambulancen. Det øger komforten for patienten og nedsætter den arbejdsmiljømæssige belastning for ambulancepersonalet, som undgår mange løft dagligt, fortæller Region Hovedstaden.

Også personalesikkerheden vil blive bedre, da ambulancepersonalet kan sidde fastspændt og behandle patienten, når ambulancen kører med udrykning. Dermed er der langt større sikkerhed for ambulancepersonalet under kørslen.

De nye ambulancer sætter helt nye standarder for ambulancekørsel, lyder det fra regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

"Når mennesker står i en sårbar situation, hvor de har brug for en ambulance, så er det vigtigt, at der bliver taget godt hånd om én, men det er også vigtigt, at det personale, der tager sig af dig, kan udføre opgaven sikkert og forsvarligt, blandt andet derfor har vi sat nogle høje krav til de nye ambulancer," lyder det fra formanden.

Ensartet kvalitet

Region Hovedstaden satte i 2014 ambulancedriften i udbud, og leverandørerne, Falck og Københavns Brandvæsen (nu en del af Hovedstadens Beredskab) vandt udbuddet. Samtidigt er der med de nye kontrakter sat fokus på regionens sundhedsfaglige ansvar for den undersøgelse og behandling, der foregår i ambulancerne, for at sikre en mere ensartet kvalitet samt en løbende sundhedsfaglig udvikling.
Det indbefatter blandt andet, at Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet i Region Hovedstaden har udarbejdet fælles nye retningslinjer for, hvordan ambulancepersonalet behandler patienterne. Derudover samarbejder regionen og leverandørerne om uddannelse af ambulancepersonalet.

"Vi er stolte over fortsat at skulle rykke ud og hjælpe borgerne i Region Hovedstaden, når de har brug for en ambulance. De nye ambulancer giver vores kompetente ambulancepersonale endnu bedre vilkår for at redde liv og bringe patienterne hurtigt og sikkert til hospitalet," siger Søren Knap, ambulancechef i Hovedstadens Beredskab.

"Det er særdeles positivt, at Region Hovedstaden også her har vægtet det innovative. Det betyder, at vi nu får ambulancer med det nyeste teknologiske udstyr, der ikke blot forbedrer reddernes arbejdsmiljø, det øger også patientsikkerheden. Det er ambulancer i teknologisk særklasse, som hele regionen kan være stolte af."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11