23948sdkhjf

Ny strategi mod fordomme om handicap

Det Centrale Handicapråd præsenterer ny strategi til at bekæmpe fordomme om mennesker med handicap imorgen torsdag 28. januar kl. 14-16 på Toldboden i København.
Danmarks største minoritet – de 17 procent SFI 2014 af danskerne, som har et handicap – er udfordret af skepsis, fordomme og berøringsangst, som blandt andet betyder, at de har sværere ved at få job og deltage i det sociale liv. En ny strategi om holdninger og handicap skal gøre op fordommene.
Imorgen torsdag den 28. januar præsenterer Det Centrale Handicapråd strategien, som er udviklet efter opdrag fra Folketinget og den tidligere regering og præsenteres i samarbejde med social- og indenrigsminister Karen Ellemann.
Det Centrale Handicapråd har arbejdet på strategien gennem to år og har modtaget vigtig bistand fra en række aktører fra ministerier til unge kunstnere. I forbindelse med arbejdet har Det Centrale Handicapråd blandet andet indsamlet ny viden, afholdt en høring for alle, lavet undersøgelser og samarbejdet med mange aktører på området. Strategien er finansieret gennem satspuljen.
Det er især møder med mennesker med handicap og viden om handicap, som effektivt nedbryder eller forebygger fordomme, viser DCH’s arbejde. Med det udgangspunkt indeholder strategien anbefalinger om tiltag på en række områder og fra mange forskellige aktører.

Holdningsstrategien lanceres torsdag 28. januar kl. 14-16 med efterfølgende reception. Lanceringen finder sted på Toldboden, Nordre Toldbod 18-24, Kbh. K.
Mød blandt andre:
· Social- og indenrigsminister Karen Ellemann
· Det Centrale Handicapråds fungerende formand Annemette Ruth
· DR journalist Thomas Skov og foredragsholder og journalist Jacob Nossell fra kampagnen ’Det er ikke et handicap’
· Ung med handicap og frontløber Aina Budde, som har flyttet holdninger og fordomme hos folkeskoleelever
· Salgsdirektør i Fakta og CSR-vinder Jens Romundstad, som ansætter unge med autisme
· Formand for foreningen Team Tvilling og vinder af Kulturministerens handicapidrætspris Steen Mondrup.
· Direktør i Helene Elsass Center Peder Esben Bilde – som udfordrer børn, unge og voksne med cerebral parese med blandt andet skiløb og klatring.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531