23948sdkhjf

12 timer i sygehussengen - og ud af vagten

Voldsom stigning i korte indlæggelser, viser ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd. DSR kræver kompetenceløft af kommunale sygeplejersker.
Antallet af hospitalsindlæggelser på under 12 timer er steget markant de seneste år, især for borgere over 65 år. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd.

De korte indlæggelser presser kommunerne, som skal tage imod borgerne, når de udskrives. Borgere, der langt fra altid er i stand til at klare sig selv.

Det skal der laves om på med et kompetenceløft til de kommunale sygeplejersker, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd til dsr.dk.
”Det er en klar konsekvens af de effektiviseringer og organisatoriske ændringer, der har fundet sted på sygehusene de sidste mange år. Og som sådan skal patienter ikke være indlagt længere end højest nødvendigt”, siger Grete Christensen og fortsætter:

”Tallene er både udtryk for, at der er nogle patienter, som ikke burde have været indlagt, alligevel sendes til hospitalet, men også et udtryk for, at patienterne i dag sendes hjem i en dårligere tilstand, hvor de stadig har brug for pleje og behandling. Her skal kommunerne tage over, men langt fra alle kommuner er rustet til at yde den service og hjælp til borgeren, der er behov for. Det skal der gøres noget ved.”

Antallet af indlæggelser på under 12 timer er steget med 59 procent, hvis man ser på patienter over 65 år i perioden fra 2009 til 2014. Ser man på alle patienter, er antallet af de korte indlæggelser steget med 25 procent.

”Skal vi sikre borgerne den optimale pleje og behandling, er der behov for et generelt kompetenceløft til sygeplejerskerne i kommunerne, så de bliver klædt på til de nye udfordringer. Samtidig er der brug for, at nogle sygeplejersker får en specialistuddannelse, der giver dem flere kompetencer som eksempelvis ret til at fortsætte den medicinske behandling inden for afgrænsede områder, hvor det giver mening”, siger Grete Christensen til dsr.dk.
Læs hele undersøgelsen her .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141