23948sdkhjf

Sygeplejersker skal udstyres med chip

Danske Regioner vil gøre det nemmere at finde både personale og udstyr på de kommende supersygehuse.
Læger og sygeplejersker bruger i gennemsnit 12 minutter per vagt på at lede efter kolleger og udstyr, men det skal være slut nu.

Fremover kan sygeplejersker, portører og læger nemlig se frem til at bære rundt på en elektronisk chip, som hele tiden afslører, hvor de befinder sig, skriver Ugebrevet A4.

På de seks nye supersygehuse overvejer man at bruge nye elektroniske systemer, så man lettere kan finde hinanden og hospitalsudstyr som senge og vogne.

Ifølge Ugebrevet A4 har man ved sygehusbyggerierne i Aarhus, Odense og Aalborg lagt sig helt fast på, at de nye sporingsteknologier skal være en del af hverdagen på afdelingerne.

I Køge, Hillerød og Gødstrup overvejer man at gøre brug af sporingssystemer, men her er planerne mindre konkrete. Ingen af stederne afviser, at sygehusene kan komme til at spore medarbejdere.

I Danske Regioner er der fuld opbakning til de nye sporingsredskaber. Der er ovenikøbet penge at spare, vurderer næstformand i danske regioner Jens Stenbæk (V) ifølge A4.

Den eksisterende del af Aarhus Universitetshospital i Skejby har allerede i halvandet år lokaliseret servicepersonalet gennem en chip, og på sigt vil man gerne bruge udstyret til alle hospitalets læger og sygeplejersker.

- Personalet skal kunne finde hinanden hurtigt, så de kan spare en masse skridt og undgå at gå forgæves. På den måde undgår både ansatte og patienter spildtid, siger Johnny Olsson, programleder på Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU), til Ugebrevet A4.

Ifølge Jakob Kjellberg, der er sundhedsøkonom ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora), er der en række fordele ved de nye teknologier.

- Ved at have sporingssystemer kan du udnytte personalet lidt bedre. Hvis du eksempelvis kan se, at lægen er på vej til operationsstuen, kan du gå i gang med at gøre klar, siger han til Ugebrevet A4.

Formanden for Overlægeforeningen Anja Mitchell ser fordele ved at spore udstyr. Men når det drejer sig om personer, er hun skeptisk.

- En ny ting skal altid ses i relation til gevinsten. Og det her system kan opfattes som mistillid fra ledelsen, siger hun til Ugebrevet A4.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093