23948sdkhjf

Forenede kræfter mod slidgigt

Nyt forskningscenter med blandt andet fysioterapeuter.
Et nyt forskningscenter med Aalborg Universitetshospital i spidsen skal skabe viden om forebyggelse og behandling af slidgigt.

I centeret findes folk med ekspertise i alt fra smerteforskning, fysioterapi og bevægelse til betændelsestilstande og radiologi. Det er netop med denne tværfaglige tilgang, at forskerne håber at blive skarpere på, hvordan man bedst sammensætter den optimale behandling:

"Slidgigt er ikke bare et spørgsmål om slid – der er mange fakturer, der influerer på, om et knæ gør ondt eller ej. Og hele den multidimensionale forståelse er den, vi prøver at fremme. Derfor er det vigtigt også at have aktører med fra almen praksis og et tæt samarbejde med for eksempel Gigtforeningen og andre relevante patientforeninger", forklarer Ole Simonsen, specialeansvarlig overlæge fra Ortopædkirurgisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

"Hvis det var kirurger, der alene stod for forskningen, ville deres fokus naturligt være på at forbedre den kirurgiske behandling. Omvendt ville fysioterapeuter lægge deres kræfter på at helbrede alle med fysisk træning. Ved at inddrage eksperter i for eksempel smerteoplevelse, kan vi optimere den individuelle behandling – og finde ud af, hvem der har bedst gavn af hvilken behandling," forklarer han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078