23948sdkhjf

Bedre mad og drikke med proteiner

Et nyt forskningsprojekt skal forbedre proteinernes egenskaber og forøge kvaliteten af de fødevarer, de indgår i. Til gavn for bl.a. hospitalsindlagte og ældre.
Tidligere blev proteinerne typisk produceret fra biprodukter som ostevalle, men da efterspørgslen er stor, produceres de i dag også direkte fra mælken. Den stigende anvendelse har skabt et behov for at forbedre proteinernes evne til at fungere sammen med andre fødevareingredienser, fortæller lektor fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet Marianne Nissen Lund, der står i spidsen for et nyt forskningsprojekt.

"Populært sagt skal vi forbedre den måde, hvorpå proteiningredienser kan fremstilles og derved tillade, at vi kan udnytte proteinernes fulde potentiale, så både smag og næringsværdi bliver forbedret," siger hun.

En stor del af de proteiningredienser, der skal udvikles i forbindelse med projektet, forventes brugt inden for klinisk ernæring til hospitalsindlagte og ældre, samt sportsernæring og som ingrediens i mejeriprodukter.

Projektet var fire år. Det samlede budget er på 15,4 millioner. Innovationsfonden støtter projektet med 9,8 millioner.

Projektets officielle titel er Second generation functional protein ingredients developed with gentle manufacturing tools (SPRING)


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096