23948sdkhjf

Ét år med én indgang

Én indgang for Medico tilbyder sparring, rådgivning og mulighed for at blive matchet med hospitalsafdelinger for små, mellemstore og store virksomheder.
For lidt over et år siden åbnede Region Hovedstaden Én indgang for Medico, med det formål at gøre det nemmere for medico-industrien at komme i kontakt med Region Hovedstadens eksperter, læger og laboratorier. Et år er nu gået, og ordningen har vist sig at være en kæmpe succes, lyder det fra Region Hovedstaden. Helt konkret er der ansat en person til at tage sig af henvendelserne og blandt de mere end 100 henvendelser, der er kommet ind er der én, der skiller sig særligt ud.

Firmaet Fluisense kontaktede Én indgang for Medico med ideen om en automatisk blodprøvemaskine, som bliver sat på patientens arm. 24 timer senere tages den af, og ved hjælp af tørrede blodprøver giver det lægerne et hidtil uhørt præcist datamateriale at bedømme patienten ud fra. Ideen har vist sig så god, at Innovationsfonden netop har præmieret den med et større millionbeløb.

"Jeg er glad for, at initiativet med Én indgang har vist sig at være en succes. Vi vil jo gerne have, at gode ideer hurtigst muligt kommer patienterne til gode, og derfor skal samarbejdet mellem industrien og os være så smidigt som muligt," siger formand for Erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (S).

Én indgang for Medico tilbyder sparring, rådgivning og mulighed for at blive matchet med hospitalsafdelinger for små, mellemstore og store virksomheder. Ordningen er udviklet på basis af anbefalinger fra branchen om de største udfordringer i samarbejdet med det offentlige. Her kom det frem, at virksomhederne havde udfordringer med at finde den rigtige kontaktperson på hospitalerne, og åbnede Region Hovedstaden ordningen. Samtidigt har ordningen vakt stor glæde blandt regionens klinikere, der alle haft en interesse i at fremme muligheder på tværs af sektorer til gavn for bedre behandlingsmuligheder, fortæller Region Hovedstaden.

"Det er glædeligt, at vi med denne ordning har skabt større gennemsigtighed og øget et samarbejde, der komme os alle sammen til gode. Jeg håber, at den succes som Fluisense har fået ved hjælp af Én indgang til Medico vil inspirere andre virksomheder til også at samarbejde med os," siger Lars Gaardhøj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125