23948sdkhjf

Ny aftale om tilsyn med behandlingssteder

De lovbundne, faste tilbagevendende tilsyn med bl.a. private sygehuse og plejehjem ophører. I stedet vil Styrelsen for patientsikkerhed fremover føre tilsyn med de ca. 11.400 behandlingssteder på baggrund af risikovurderinger.
Styrelsen for Patientsikkerheds reaktive tilsyn med behandlingssteder i sundhedsvæsnet omlægges til et risikobaseret tilsyn. Det er resultatet af en bred politisk aftale, der netop er blevet forhandlet på plads i Sundheds- og Ældreministeriet.

Aftalepartierne er enige om at omlægge Styrelsen for Patientsikkerheds nuværende, reaktive tilsyn med behandlingssteder på sundhedsområdet til et proaktivt, risikobaseret tilsyn. Det betyder i praksis, at de lovbundne, faste tilbagevendende tilsyn med bl.a. private sygehuse og plejehjem ophører, og at styrelsen i stedet fremover vil føre tilsyn med de ca. 11.400 behandlingssteder på baggrund af risikovurderinger.

Et risikobaseret tilsyn indebærer, at de behandlingssteder, der i dag omfattes af de faste tilbagevendende tilsyn vil modtage færre tilsyn, mens de øvrige behandlingssteder vil modtage flere tilsyn end i dag.

Omlægningen til et mere risikobaseret tilsyn skal sikre, at Styrelsen for Patientsikkerheds ressourcer anvendes der, hvor risikoen for patientsikkerheden ud fra en løbende helhedsbetragtning er størst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422