23948sdkhjf

Fremtidens Sølund: En helt ny måde at tænke plejehjem på

Nu er vinderne af arkitektkonkurrencen om Fremtidens Sølund fundet. Det bliver et topmoderne plejehjem og et generationernes hus, hvor beboerne inddrages i lokalmiljøet og byens liv.
Det bliver C.F. Møllers Tegnestue, der skal stå bag Fremtidens Sølund. Det blev offentliggjort af en enig dommerkomité ved prisoverrækkelsen i KAB i går. Byggeriet kommer bl.a. til at rumme Københavns største velfærdsteknologiske plejecenter, ungdomsboliger, seniorbofællesskab og daginstitution.

”Det nye Sølund er en helt ny måde at tænke plejehjem på, hvor vi inddrager de ældre i lokalmiljøet og byens liv. København skal være en blandet by med plads til mangfoldighed og forskellighed, og det understøtter det nye Sølund. Udover at blive et topmoderne plejehjem med gode og tidssvarende rammer for beboerne, så bliver det et generationernes hus, hvor børnefamilier, studerende og ældre kommer til at leve side om side," siger Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Dommerbetænkningen fremhæver bl.a. bebyggelsens facader som meget velproportionerede, varierede og afstemte i forhold til områdets byhuse. Mod Ryesgade er bygningen trukket tilbage. Her er mikrobutikker og plejecenterets borgerrettede funktioner placeret, og der skabes mulighed for varieret og aktivt byliv.

Overordnet spænder forslaget bebyggelsen ud i hele byggefeltet med tre grønne gårdrum, hvoraf det centrale danner passage på tværs af Sølund, fra Ryesgade mod søsiden. I byggefeltets hjørner trækkes facaderne tilbage, hvorved der dannes en Byplads og en Søplads.

”Vi er utroligt glade for resultatet af konkurrencen om Fremtidens Sølund. Vi har med vinderprojektet fået et forslag, der skaber en enestående synergi mellem plejecenter, daginstitution, seniorbofællesskab og ungdomsboliger. Dette byggeri bliver til glæde for alle beboerne, unge som gamle. Men også for alle københavnerne. Byggeriets byrum giver fine oplevelser langs Sortedams Dossering," siger Rolf Andersson, byggedirektør i KAB.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078