23948sdkhjf

Bonus, hvis I bruger mindre tid hos borgerne

Nedbring den tid, I bruger hos borgerne og få en bonus til kompetenceudvikling, lyder et forslag fra Høje-Taastrup Kommune. Det skriver Sjællandske.
Høje-Taastrup Kommunes sundheds- og omsorgscenter har foreslået, at det antal timer, som hjemmeplejen bruger hos borgerne, skal nedbringes. Som 'gulerod' skal hjemmeplejen tilbydes en bonusordning til kompetenceudvikling.

Forslaget skal nu i høring blandt medarbejderne.

Forslaget fra administrationen lyder på, at man sætter nogle mål op for, hvor mange timer, man forventer, at hjemmeplejen kan reducere driften med og hvis målene nås, skal der være en bonus i form af kompetenceudvikling af medarbejderne.
Det skriver Sjællandske.

Målet er, at borgerne skal klare sig bedre i eget hjem og at fagpersonalet samarbejder tværfagligt, så rehabilitering bliver en del af hverdagen.

"Jeg synes det er positivt, hvis vi bliver bedre til at hjælpe borgerne til at få et bedre funktionsniveau ved hjælp af Livskraft hele livet. Men hvis det er med til at presse medarbejderne, at de skal leve op til nogle mål for at få en bonus, er det et problem. Derfor synes jeg det er vigtigt, at vi spørger medarbejderne, om de synes det er en god idé," siger kommunalpolitiker Conny Trøjborg Krogh (SF) til Sjællandske.

Socialdemokraterne i kommunen bakker ikke op om forslaget:
"Vi har selvfølgelig en interesse for at medarbejderne er så veluddannede som muligt og er positive overfor kompetenceudvikling, men vi synes det er helt forkert at dem, som ikke opnår deres mål ikke får kompetenceudvikling. Måske var det dem, der havde allermest brug for det," siger Thomas Bak (S) ifølge Sjællandske.


I følge en forsigtig prognose vil udgifterne til ældre i Høje-Taastrup stige med 38 mio. kr. frem mod 2025.
Administrationens beregninger viser, at arbejder hjemmeplejen endnu mere med rehabilitering, forebyggelse og opsporing af sygdomme, vil man kunne reducere udgifterne på området med 16,5 mio. kr.
Administrationen foreslår, at man indfører en form for bonusordning i den kommunale hjemmepleje og blandt de private leverandører af hjemmepleje.
Høje-Taastrup Kommunes andel af 'værdighedsmilliarden' lyder på 7,3 mio. kr. og det er en million kroner af disse midler der skal afsættes til en pulje til kompetenceudvikling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079