23948sdkhjf

Flere lokale førstehjælpere på ønskesedlen

Regionsrådet i Region Midtjylland ønsker fem nye 112-førstehjælperordninger i en toårig periode.
i 2011 indførte Region Midtjylland otte 112-førstehjælperordninger, hvor lokale borgere får uddannelse i hjerte-lunge-redning og brug af hjertestarter, så de ved mistanke om hjertestop hurtigt kan yde førstehjælp, indtil ambulancen kommer.

På bare få år er antallet af sådanne ordninger steget til 21, og yderligere fire kommer til i løbet af 2016.

"Erfaringer viser, at ordningerne bliver brugt i lokalområderne. De områder, hvor der er længere til den professionelle hjælp, er det her et rigtig godt redskab, der kan redde liv. Den tryghed, det giver, vil vi gerne skabe flere steder i regionen," siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

Region Midtjylland søger derfor støtte til at oprette og drive fem nye 112-førstehjælperordninger i en toårig periode. Det blev vedtaget på onsdagens regionsrådsmøde.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der afgør, om regionen får den ønskede støtte til oprettelse og drift af fem nye førstehjælperordninger Sker det, vil de nye ordninger træde i kraft i løbet af 2016 og være i drift frem til 2018. Regionen vil således i denne periode have i alt 30 førstehjælperordninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078