23948sdkhjf

Værdighedspolitik i alle kommuner

Inden sommerferien skal alle kommuner have formuleret og vedtaget en værdighedspolitik for pleje, støtte og omsorg for deres ældre borgere.
Hver enkelt kommune skal formulere en værdighedspolitik, der beskriver de overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet. Folketinget har netop vedtaget et lovforslag fremsat af sundheds- og ældreminister Sophie Løhde. Det skriver ministeriets hjemmeside.

Værdighedspolitikken skal beskrive de overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet, som skal gælde for den enkelte kommune.

Kommunalbestyrelsen skal inddrage f.eks. medarbejdere i ældreplejen, ledelsen, pårørende og det lokale ældreråd i arbejdet med værdighedspolitikken.

”Det er vigtigt, at arbejdet med værdighedspolitikken sker i åben dialog med dem, der ud fra det daglige liv sammen med de ældre ved, hvor skoen trykker. Den enkelte kommune må selv vurdere, hvor man vil prioritere at bruge de ekstra penge. Men fokus skal hele tiden være på det, der skaber det bedst mulige og mest værdige liv for kommunens ældre”, siger Sophie Løhde til ministeriets hjemmeside.

Kommunen skal som minimum forholde sig til livskvalitet, selvbestemmelse, kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, mad og ernæring samt en værdig død .

Den første værdighedspolitik skal godkendes af kommunalbestyrelsen senest den 1. juli 2016 og offentliggøres på kommunens hjemmeside.

I aftalen om finansloven for 2016 er der afsat 1 mia. kr. årligt, som skal understøtte prioriteringerne i værdighedspolitikken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078