23948sdkhjf

"Jeg fældede en tåre, da jeg så mit navn derinde"

Tre sygeplejersker blev hængt ud på offentlige hjemmesider for fejl, de ikke havde begået. Det skriver Sygeplejersken.
Dansk Sygeplejeråds fagblad 'Sygeplejersken' skriver i denne omgang om tre sygeplejersker, der er blevet hængt ud på klagemyndighedernes hjemmesider sundhed.dk og patientombuddet.dk. for en fejl - de ikke har begået.

Sagen drejer sig om klager fra pårørende til en mandlig patient, der døde af et hjertestop efter en ellers vellykket operation.
Manden havde efter operationen fået lagt en sonde, der skulle sørge for, at aspirat fra mavesækken ikke endte i lungerne. I løbet af eftermiddagen mistede han sonden, senere aspirerede han, fik vejrtrækningsproblemer og til sidst hjertestop.

Sygeplejerskerne Gry Jespersgaard, Maja Tarp og Inga Nissen var på vagt i det døgn.

Siden ventede en lang sagsbehandling og som nævnt en offentlig tur i gabestokken på sundhed.dk og patientombuddet.dk.

"Jeg fældede en tåre, da jeg så mit navn derinde. Det var virkelig ikke sjovt. Selvom jeg efterhånden godt vidste, at jeg var en god sygeplejerske, betød det jo, at andre, som læste afgørelsen, kunne tænke, at jeg ikke var det," siger Maja Tarp til Sygeplejersken.

DR har omtalt sagen, og Dansk Sygeplejeråda formand Grete Christensen siget til DR, at hun ikke mener, at det giver mening at hænge sundhedspersonalet ud på nettet.

”Dem, der har begået fejl, bliver ikke bedre af at blive hængt ud på listen. I stedet burde man sørge for at få skabt rammen for, hvordan man undgår, at det sker igen,” siger Grete Christensen til DR.

”Hvis man i stedet arbejdede langt mere med at tage dialogen med patienter og pårørende om, hvad der er sket, så man ledelsesmæssig tager hånd om problemet, tror jeg, at man vil komme meget længere,” påpeger Grete Christensen over for DR.
Sagen kort
Sagen starter i 2010 og først i november 2014 faldt afgørelsen om kritik mod sygeplejerskerne. Dansk Sygeplejeråd fik sagen genoptaget. Og alle tre sygeplejersker er idag frikendt for at have begået fejl.

Kilde: https://dsr.dk/sygeplejersken/arkiv/sy-n...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11