23948sdkhjf

Hjælp til digital selvbetjening på arabisk og somalisk

I Aalborg Øst skal tosprogede it-guider hjælpe seniorer med anden etnisk baggrund end dansk med digital selvbetjening.
På torsdag slår en ny it-café dørene op med tilbud om hjælp til digital selvbetjening på somalisk og arabisk.

I Aalborg Kommune er Ældre- og Handicapforvaltningen gået sammen med den boligsociale indsats Projekt 9220 om at uddanne tosprogede unge til it-guider i Aalborg Øst. Udbyttet af samarbejdet er dobbelt: De unge får et meningsfuldt fritidsjob i lokalområdet, og seniorerne får tilbudt pc-hjælp på arabisk og somalisk.

"Vi kan konstatere, at mange beboere i området ikke kender til digital selvbetjening, og vi har en formodning om, at sprogbarrierer er en af årsagerne til det. Derfor forsøger vi nu med tosprogede it-guider, som kan hjælpe seniorerne i gang med digital selvbetjening," fortæller Pia Therkildsen fra SeniorDigital, som er Ældre- og Handicapforvaltningens tilbud om hjælp til digital post og selvbetjening for seniorer.

Hun fortæller, at valget faldt på Aalborg Øst, fordi området har mange beboere med anden etnisk baggrund end dansk, som sjældent kommer i aktivitetscentre eller andre steder, hvor SeniorDigital typisk møder seniorerne.

Projekt 9220 SeniorDigital bygger videre på de gode erfaringer fra ”Pc-hjælp til ældre borgere – Generationer mødes”, som vandt Digitaliseringsstyrelsens pris som årets digitale initiativ i 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.534