23948sdkhjf

Foredrag om demens trækker fulde huse

Over 650 aarhusianere har tilmeldt sig Steen Hasselbalchs foredrag om demens i dag.
Professor i demenssygdomme Steen Hasselbalch holder i dag to foredrag i Rådhushallen i Aarhus. Over 650 borgere har allerede tilmeldt sig for at høre seneste viden om demens:

"I Aarhus er vi helt i front med at forebygge og behandle demens, men vi vil gerne øge indsatsen. Man siger, at demens er de pårørendes sygdom. Jeg mener, at demens er hele samfundets sygdom. Foredraget her er et tilbud særligt til de mange berørte af sygdommen men alle kan lære noget og er velkomne. Det er et tema, som vedrører mange af os, og foredraget har trukket fulde huse i andre byer," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Flere organisationer deltager også i arrangementet. Her i blandt Ældre Sagen og Alzheimerforeningen. Sidstnævnte medbringer også en række såkaldte ”demensvenner” - det er borgere, som har tilkendegivet, at de vil være demens-ven. Det kan både være uforpligtende eller man kan indgå i at støtte demente og pårørende.

"Jeg er glad for, at vi også kan slå et slag for, at langt flere kan melde sig som demens-ven. Blot det at tilmelde sig skaber opmærksomhed og mere viden blandt befolkningen," siger Jette Skive.

Foredragene med Steen Hasselbalch foregår i Rådhushallen på Aarhus Rådhus kl. 16.00 og igen kl. 19.00. Der er plads til 500 deltagere ved hvert foredrag, og der er næsten fyldt op om eftermiddagen og bedre plads om aftenen, fortæller Aarhus Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093