23948sdkhjf

VIDEO: Sønderborg fik input til værdighedspolitik

Kommunen inviterede borgere til inspirationsseminar.


Ældre har ret til en værdig død, ældre skal ses, høres og tales med som ligeværdige, ældre har ret til samkvem med deres ægtefæller...

Det svirrede med forslag og lydniveauet var højt, da Social og Senior i Sønderborg Kommune i denne uge havde inviteret ca. 60 medlemmer af Ældrerådet og forskellige frivillige organisationer, samt bruger- pårørenderåd og politikere til inspirationsseminar på Hotel Scandic i Sønderborg.

Borgerne var indbudt til at komme med inspiration til den værdighedspolitik for alle borgere over 65 år, som kommunen skal udarbejde.

"Det har været en rigtig god proces. Når vi inviterer frivillige, så møder de op. Borgerne er engagerede, konstruktive og samarbejder i en god ånd. Det har været en fornøjelse at være med", sagde næstformand seniorudvalget (V)Jens Peter Thomsen.

Kommunen har indbudt til et nyt seminar den 17. marts, hvor byrådspolitikere fra social-, senior- og sundhedsudvalgene er inviteret sammen med medlemmer fra kommunens handicapråd og ældreråd. Her skal de supplere og arbejde videre med de mange input fra borgerne. Værdighedspolitikken kommer tilbage til de frivillige foreninger og bruger-, pårørenderådene, når den skal i høring, inden den endelige indstilling til byrådet.

Politikken skal ligge klar til beslutning i byrådet i juni, så konkrete indsatser kan sættes i værk i andet halvår af 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079