23948sdkhjf

Halvvejs med gebyr til patienter

402 patienter er udeblevet fra deres aftale på Ortopædkirurgisk Ambulatorium, Regionshospitalet Viborg, og 140 af de udeblevne patienter er blevet opkrævet gebyr, viser ny statusrapport.
Siden april sidste år er 140 patienter blevet opkrævet et gebyr for at blive væk fra deres aftale på Ortopædkirurgisk Ambulatorium, Regionshospitalet Viborg. Det kan man læse ud af en statusrapport for forskningsprojektet Gebyr ved udeblivelse i det offentlige sygehusvæsen, som Region Midtjylland netop har sendt til Sundhedsministeriet og Danske Regioner.

"Vi er blevet bedt om at levere et solidt beslutningsgrundlag til politikerne," fortæller programleder fra Region Midtjyllands forsknings- og udviklingsafdeling: DEFACTUM, Ulla Væggemose.

Udeblivelser uden afbud, opleves som et stort problem på mange hospitalsafdelinger. Derfor arbejder alle hospitaler med at nedbringe udeblivelserne. Eksempelvis med sms-påmindelser eller andre initiativer. Men et forslag som igen og igen er fremme i debatten, er at give patienterne gebyr, hvis de bliver væk uden afbud.

"Problemet er bare, at vi ikke ved, hvordan det virker, og om det kan have negative effekter. Det skal vi undersøge, så politikerne kan træffe en beslutning på et oplyst grundlag," siger hun.

Efter nu at være kommet halvvejs er projektet naturligvis leveringsdygtigt i en række hårde tal. Men fakta er stadig ret bløde.

"Vi ville jo vældig gerne begynde at konkludere. ”Virker det?” Bliver vi spurgt igen og igen. Men realiteten er, at det kan vi ikke sige noget om. Vi må altså holde vejret og vente, til vi er færdige med analyserne midt i 2017," siger Ulla Væggemose

Statusrapporten beskriver, hvor langt forskningsprojektet er indtil nu, og har blandt andet følgende tal:
Viborg:
• I Viborg har der været 13.000 patienter i perioden. Ca. halvdelen af dem har kunnet få et gebyr, hvis de udeblev.
• I alt udeblev 402 patienter
• 140 af de udeblevne er blevet pålagt gebyr
• 47 har klaget over gebyret. Heraf har 40 fået medhold mens én klage er blevet afvist.
Silkeborg:
• Tallene for Silkeborg i forhold til hvor mange der har fået gebyrbilag og hvor mange der er udeblevet er meget usikre. De er derfor udeladt i rapporten.
Opkrævninger, der ikke er betalt efter tre rykkere, kan sendes til inddrivelse hos Skat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096