23948sdkhjf

Odense modtager Årets Økopris

Prisen hylder ildsjæle, der gør en indsats for at udbrede øko-måltider i landets storkøkkener.
Hver dag serverer Odense Kommunes ’Byens Køkken’ 2.500 måltider for ældre og mennesker med handicap i Odense. Mandag aften modtog Byens Køkken det økologiske spisemærke i bronze som bevis på, at alle disse måltider nu er 30-60 procent økologiske. Den indsats udløste samtidig Årets Økopris 2016 til Odense Kommune. Prisen blev overrakt ved et stort Økotræf på Foodexpo i Herning.

"Odense Kommune modtager Årets Økopris 2016, fordi økologi og bæredygtighed betragtes som en helt naturlig del af det at servere 2500 måltider om dagen. De har sat fokus på uddannelse og involvering af alle medarbejder i rejsen frem mod 60 procent økologi, og de arbejder hele tiden på at finde nye løsninger og vise ansvarlighed både i forhold til indkøb, madlavning, menuplanlægning og madspild," udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ved overrækkelsen af Økoprisen.

Prisen blev modtaget på scenen af Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL) og Gitte Breum, Chef for Mad & Måltid i Odense Kommune.

"Den her pris betyder rigtig meget for os. Det er en anerkendelse af, at vi er på rette vej med vores satsning på økologi, bæredygtighed og lokale råvarer. Vi viser, at man som kommune sagtens både kan levere lækker og sund mad til borgerene samtidig med, at man passer på miljøet. Jeg er super stolt over den her pris. Ikke mindst på vegne af de dygtige medarbejdere og ledere i Byens Køkken, som virkelig har knoklet for at omsætte de vilde ambitioner til virkelighed. De er nogle økohelte, der fortjener alt den hæder, de kan få," udtaler Brian Skov Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07