Foodexpo: Økologisk mad på (hospitals)sengen
Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers og Michelin-restauranten Substans i Aarhus er gået sammen om at slå et slag for økologisk mad.
”Økologien har bredt sig til alle dele af fødevarebranchen. Lige fra det økologiske gourmetmåltid til den økologiske hospitalsmåltid - fra hvide duge til hospitalssengen. Og med Spisehuset ønsker vi at tydeliggøre, at økologi er relevant, uanset om man arbejder i en kantine, på et hospital eller en michelin-restaurant,” siger Torben Blok, markedschef, Økologisk Landsforening.
De to chefkokke og deres personale arbejder side om side frem til tirsdag aften. Og de er ikke i tvivl om, at de kan lære en masse af hinanden.
"På hospitalet kan vi lære noget af den kreative måde, Substans anretter maden på," siger cheføkonoma Mona Carøe til Regionshospitalet Randers´hjemmeside.
"Vi skal ikke udfordre patienternes smagsløg på samme måde, som man gør på en gourmet-restaurant, men vi skal give maden et tvist, og det bliver vi inspireret til," siger hun.
"På mange måder arbejder vi på samme måde," siger René Mammen.
"På Substans smider vi ikke om os med dyre råvarer. Vi bruger faktisk de samme basisting som hospitalet. Grøntsagerne har overtaget, vi gør bare noget andet ved dem," fortæller han.