23948sdkhjf

Endelave får ø-sygeplejerske

Der har været stor interesse for stillingen som ø-sygeplejerske, fortæller Region Midtjylland og Horsens Kommune.
En ny og anderledes ordning skal fremover sikre sundhedstilbuddet på øen Endelave.

Stillingen som ø-læge for de ca. 200 fastboende på Endelave har været ledig siden den 31. januar. Allerede i efteråret 2015 slog Region Midtjylland stillingen som ø-læge op, men der var ingen interesse for at være læge på øen. For at kunne sikre trygheden for øens beboere i tilfælde af akutte situationer og for at fastholde et nært sundhedstilbud på øen, har Region Midtjylland og Horsens Kommune samarbejdet om etableringen af en alternativ ordning på øen. Den fremtidige ordning på Endelave består af en på øen bosiddende kommunal hjemmesygeplejerske, som har døgnvagtsforpligtelser, suppleret med at der tilbydes lægebetjening på øen to dage ugentligt.

31 ansøgninger

Foruden varetagelse af kommunale sundhedsopgaver på øen skal ø-sygeplejersken håndtere akutte situationer og mindre skader, samt indgå i det præhospitale beredskab på øen, der allerede inkluderer en 1-1-2 førstehjælpsordning og en sygetransport opereret af lægfolk.

Der har været stor interesse for stillingen som ø-sygeplejerske, fortæller Region Midtjylland og Horsens Kommune. Horsens Kommune har modtaget i alt 31 ansøgninger til stillingen. Sofia Suzanne Monika Larsen er blevet ansat i stillingen pr. 1. april. Hun kommer fra en stilling som praksissygeplejerske i en almen praksis på Fyn, men skal nu have sin hverdag på Endelave.

Falck Lægehuse

Sideløbende med ansættelsen af en ø-sygeplejerske på Endelave har Region Midtjylland haft lægedelen af ordningen i offentligt udbud med tilbudsfrist d. 26. februar. De to ugentlige dage med lægebetjening på øen samt fuld tid i ferieperioden i ugerne 26-33, vil pr. 1. maj og de næste tre år varetages af Falck Lægehuse A/S.

Falck Lægehuse A/S skal i samarbejde med ø-sygeplejersken sikre et sammenhængende nært sundhedstilbud på Endelave, der kan sikre trygheden for borgerne på øen. Det nye tilbud på øen opstarter pr. 1. maj. Indtil dette tidspunkt vil den midlertidige ordning i form af skiftende læger der tilbyder lægekonsultationer på øen fortsætte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095