23948sdkhjf

Husk lokalsamfundet

I Varde underviser man bl.a. servicemedarbejdere i boligforeningerne i, hvordan man håndterer en samtale med en demensramt.
Varde Kommune har en vision om at skabe et demensvenligt lokalsamfund.

Kommunen vil bl.a. styrke den lokale viden om demens ved at rekruttere demensvenner og tilbyde information og undervisning til ansatte i byens butikker om, hvordan man kommunikerer med demensramte.

”Jeg tror, inddragelsen af lokalsamfundet får stor betydning,” siger leder af Hjemmeplejen Midt / Vest, Kari Stork.

”Pludselig så handler det om os alle sammen, og om at alle er med til at løfte det her. Det handler ikke så meget om det enkelte område, den enkelte institution, organisation eller forening, men om at vi har et fælles fodslag her. Jeg tror, det kan være med til at flytte noget, når vi sætter et samlet fokus,” fortæller hun.

”Jeg tror også, det vil hjælpe dialogen for vores personale rundt omkring,” tilføjer Bente Brun Jørgensen, leder af Hjemmeplejen Nord / Øst.

I Hjemmeplejen Midt / Vest har man allerede i dag et godt samarbejde med boligforeningerne, fortæller Kari Stork.

”Vi har blandt andet tidligere haft nogle af servicemedarbejderne ude til undervisning, fordi det er jo tit dem, der ser nogle ting også hos borgere, vi ikke kommer ret meget ved,” forklarer hun.

Fremover skal samarbejdet med lokalsamfundet udbygges endnu mere.

Varde er en stor kommune med mange små byer, forklarer Bente Brun Jørgensen fra Hjemmeplejen Nord / Øst. Og i de små lokalsamfund, der passer man rigtig godt på hinanden.

”Det er jo et stort plus og det skal vi udnytte her. Fordi vi har kræfterne i lokalsamfundet til at hjælpe borgere med demens, så de kan blive ved med at blive i eget hjem længst muligt eller i eget lokalsamfund længst muligt. Og det betyder noget både for de demensramte borgere og deres pårørende,” siger hun.

Aarhus, Aalborg, Varde, Næstved, Stevns og Hillerød har taget de første skridt imod at blive demensvenlige kommuner. De seks kommuner og Demensalliancen har igennem flere måneder stillet skarpt på de sværeste udfordringer og fundet nye svar med konkrete løsninger til inspiration for andre kommuner og aktører. Mere end 100 repræsentanter fra Demensrummets seks kommuner har over en række temadage idéudviklet, diskuteret og sparret med hinanden og en lang række eksperter.


Artiklen er bragt 19. februar i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099