23948sdkhjf

Rørpost til DNV-Gødstrup

Det kommende storhospital bliver udstyret med både rørpost og affald-linnedsug.
Hensynet til patienten, hurtigere patientforløb og bedre hygiejne er de tungtvejende årsager til, at det kommende storhospital i Gødstrup bliver udstyret med både rørpost og affald-linnedsug.

Rørpost og affald-linnedsug er gammelkendt teknologi, og vel at mærke teknologi, der virker, fortæller chefkonsulent Ole Teglgaard fra projektsekretariatet for det nye hospital i Gødstrup:

"Kort fortalt består rørpost af 160 mm brede cylindere, der fra 75 planlagte stationer fordelt over DNV-Gødstrup med høj fart og trykluft kan sende medicin, blodprøver, sprøjter, dokumenter og andet frem til rette vedkommende", forklarer han.

Processen går stærkt, og der er ingen berøring af prøverne af menneskehånd fra de afsendes til laboratoriet og til lægen modtager elektronisk svar retur. Transporten gennem røret kan også gå direkte fra hospitalets apotek i servicebyen, hvor en tjenstvillig robot står klar til at pakke og afsende netop den medicin patienten skal have på et sengeafsnit eller i et ambulatorium.

Affald-linnedsug

Et andet område, hvor velafprøvet teknologi også skal have plads i Gødstrup er affald-linnedsug. Som det er nu på hospitalerne i Hospitalsenheden Vest placeres affald og det beskidte linned i et rum på det enkelte sengeafsnit – til senere afhentning.

Den proces ændres med indførelsen af affald-linnedsug, fortæller chefkonsulent Ole Teglgaard:

"Vi vil gerne have affaldet og det beskidte linned væk fra patienterne og personalet så hurtigt som muligt."

Ifølge chefkonsulent Ole Teglgaard vil det i fremtiden ske ved, at affald og det urene linned smides gennem separate luger på de enkelte sengeafsnit, hvorefter det havner i en tank i kælderen.

Sensorer registrerer hele tiden, hvor meget der er i tankene, og når de er fyldt, bliver affald og beskidt linned suget over i servicebyen til videre behandling.

Overordnet gælder for både rørpost og affald-linnedsug, at det store hospital via automatisering og effektivisering gavner både patienterne, hygiejnen og arbejdsmiljøet:

"Man kan sige, at for både patienter, medicin og prøver bliver vejen gennem systemet hurtigere," siger chefkonsulent Ole Teglgaard.

Region Midtjyllands forretningsudvalg behandler i dag på sit møde ”Godkendelse af projektforslag for bygherreleverancer af rørpost og affald-linnedsug".
Projektforslaget har en samlet anlægssum på 42,4 millioner kroner.
Projektet har tidligere fået en projekteringsbevilling på 2,8 millioner kroner.
I dag foreslås det, at der gives bevilling på de resterende 39.6 millioner kroner til projektet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11