23948sdkhjf

Rådmand: Flygtninge bliver ikke sendt ud til de ældre

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, vil ikke ansætte flygtninge, der ikke kan dansk, når det indebærer direkte kontakt med borgerne.
Efter at trepartsaftalen er underskrevet og kommunerne kan se frem til at skulle finde arbejde til flygtninge, melder rådmand Jette Skive (DF) ud, at hun på ældre- og plejeområdet ikke vil bruge flygtninge, der ikke kan dansk, når det indebærer direkte kontakt med borgerne:

"At kunne tale et tydeligt dansk er en forudsætning for at kunne hjælpe de ældre og tale med de pårørende. Vi har med mennesker at gøre som ofte er i en vanskelig livssituation, og så nytter det ikke, at man ikke kan kommunikere eller læse en journal. Desuden kan jeg ikke acceptere, at flygtninge skal foran danskerne i jobkøen. Det er positiv særbehandling og hamrende uretfærdigt," siger Jette Skive.

Jette Skive afviser dog ikke at ansætte flygtninge, der ikke taler sproget:

"Skulle vi blive pålagt at ansætte flygtninge, kigger vi på nogle af de områder, som er blevet forsømt gennem årerne på grund af besparelser og som ikke indebærer direkte borgerkontakt. Det kunne være havearbejde eller vedligeholdelse af materiel. Men det skulle være ekstra opgaver, som vores tekniske servicepersonale ikke løser i dag," siger Jette Skive.

Det er stadig uvist præcis hvor mange flygtninge ældreområdet i Aarhus skal tage ind.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094