23948sdkhjf

Helt ny by ved DNV-Gødstrup

Ny Nordisk By, Helstrup, skal binde det kommende hospital sammen med Hernings faciliteter.
En helt ny by med op mod 4000 indbyggere i 1800 boliger er på tegnebrættet ved Herning.

Byen, der har fået arbejdstitlen Ny Nordisk By, Helstrup, skal binde det kommende hospital DNV- Gødstrup sammen med Hernings mange faciliteter, fortæller kommunen.

Blandt fire inviterede deltagere i prækvalifikation har Herning Kommune udvalgt Arkitema Architects til at lave masterplanen.

Og byudviklingen ved Helstrup skal sikre en tæt sammenhæng mellem hospitalet og ny byudvikling i området. Herning Kommune har derfor inviteret Region Midtjylland til at deltage i arbejdsprocessen for planlægningen af området.

Samarbejdet mellem Herning Kommune og Region Midtjylland er væsentligt for at opbygge og fastholde en langsigtet vision for byudviklingen ved Helstrup, der samtidig har en bred politisk opbakning, fortæller Herning Kommune. Region Midtjylland har behov for placering af faciliteter som f. eks. lægeboliger uden for hospitalsgrunden. Regionen arbejder samtidig med rekreative arealer som en del af hospitalsområdet. Samarbejdet omfatter derfor også muligheden for at etablere en forbindelse fra den kommende station, umiddelbart nord for hospitalet, gennem hospitalets område til Helstrup på tværs af Vesterholmvej.

Herning Kommune og Region Midtjylland har indgået en samarbejdsaftale om udviklingsarbejdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078