23948sdkhjf

Plejehjem kommer på ferie for ældremilliard

I Aarhus har man afsat midler til decideret ferie-koncept for plejehjemsbeboere, så arbejdet med tilrettelæggelse fjernes fra plejepersonalet.
Akkurat som mange andre danskere er i gang med at planlægge sommerferien, kan 150 plejehjemsbeboere i Aarhus Kommune booke ferie og glæde sig til god mad og drikke, musik og spændende aktiviteter - til en overkommelig pris.

"Nogle plejehjemsbeboere har også ønske om at mærke havets brus og være sammen med hinanden i nye omgivelser. Det er skønt, at vi kan bruge nogle af midlerne fra ældremilliarden på at sørge for overkommelige ferietilbud til de ældre, for det er så vigtigt, at man kan holde ferie med pårørende og personale i nogle andre rammer end dem, man er vant til," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

En antroprolog har undersøgt, hvad beboerne synes om det nye ferietilbud, og resultatet er, at alle parter er begejstrede. Derfor har kommunen valgt at give flere ældre mulighed for at komme på ferie. 88-årige Inger Post var med sidste år:

"Jeg glæder mig til igen at kunne dyppe fødderne i vandkanten. Vi havde det rigtig sjovt sidste år, og alle kom godt ud af det med hinanden. Maden var fantastisk, og jeg sang så meget, at man kunne høre det på min stemme bagefter. Det vil jeg gerne gentage," siger Inger Post.

Ferie til flere
Flere plejehjem har tidligere haft ferietilbud til beboerne. Men plejehjemmene skulle selv arrangere ferien, og det har været tidskrævende for personalet og dyrt for beboerne. Derfor har Sundhed og Omsorg valgt at afsætte midler fra ældremilliarden til et decideret ferie-koncept, så ferie bliver en mulighed for flere.

Tilbuddet er et ophold på Hotel Saxild Strand, og for under 1.000 kroner får de ældre tre dages ferie med fuld forplejning, fælles morgengymnastik og forskellige former for underholdning. Der bliver 10 ture med plads til 15 personer, så op mod 150 ældre kan komme afsted.

"Noget af ældremilliarden er blevet brugt på klippekort, så ældre i egen bolig får et personligt valg, hvor de for eksempel kan få ledsagelse til at besøge familie eller andre oplevelser. På samme måde skal feriekonceptet være med til at øge plejehjemsbeboernes trivsel og livskvalitet. Jeg håber, at mange benytter sig af muligheden, og at vi på sigt kan udvide tilbuddet, så endnu flere kan komme på ferie," siger Jette Skive.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079