23948sdkhjf

Sundhedsminister vil undersøge virksomheders patenter

Det er den rigtige vej at gå, hvis man vil løse udfordringen med de stigende medicinudgifter uden at fratage patienterne medicin, mener Danske Patienter.
Danske Patienter er glade for, at sundhedsminister Sophie Løhde nu har bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøge, om konkurrencemyndighederne via det såkaldte gennemsigtighedsdirektiv har mulighed for at føre kontrol med, om medicinalvirksomheder udnytter deres monopol og sætter priserne urimeligt højt i forbindelse med patenter.
Det er den rigtige vej at gå, hvis man vil løse udfordringen med de stigende medicinudgifter uden at fratage patienterne medicin, mener Danske Patienter.

Ud over at undersøge medicinalvirksomhedernes konkurrencevilkår, er der ifølge Danske Patienter også potentiale for at reducere medicinudgifterne ved at nedbringe medicinspild, styrke fokus på overbehandling og ved at styrke arbejdet med medicinske teknologivurderinger.

Sundhedsministeriet arbejder i øjeblikket på en større faglig analyse af hele medicinområdet, og Danske Patienter håber det kan give et dybere blik på, hvordan man kan reducere medicinudgifterne, uden at gå på kompromis med sundhedsfaglige vurderinger. Ifølge Danske Patienter bør regionerne afvente konklusionerne fra de undersøgelser, inden de hasteimplementerer deres egen prioriteringsmodel.

"Der er andre løsninger end den model, som regionerne har lagt frem, og arbejdet er allerede i fuld gang i ministeriet. At man ikke kan vente en måned på en grundig og faglig undersøgelse, så man træffer den rigtige beslutning, på et så vigtigt område som det her, er mildt sagt ubegribeligt," siger formand Lars Engberg fra Danske Patenter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078