23948sdkhjf

Telemedicinsk konference debatterer fremtiden

Idag torsdag samles politikere, praktikere og it-chefer fra stat, kommuner og regioner i København for at drøfte, hvordan Danmark bedst udnytter de telemedicinske muligheder.
Om tre år har den danske sundhedssektor udbredt telemedicinsk hjemmemonitorering til alle relevante borgere med KOL i hele landet.

Danmark er helt i front med telemedicinske løsninger, og idag torsdag samles op mod 300 politikere, praktikere og it-chefer fra stat, kommuner og regioner på Hotel Scandic i København for at høre om erfaringerne med telemedicin til KOL-patienter og i psykiatrien og for at drøfte, hvordan Danmark bedst udnytter de telemedicinske muligheder.

Erfaringer med telemedicin er bl.a. øget tryghed og kontrol for borgeren og reducerede udgifter for sundhedssektoren. Men det stiller også store krav til samarbejdet og vidensdelingen mellem sundhedsmedarbejdere i regioner og kommuner.

”Mange patienter kan få stor gavn af telemedicinske løsninger. For KOL-patienter betyder det, at de kan foretage simple målinger af deres helbredstilstand hjemme og derved undgå kontrolbesøg på sygehuset eller hos egen læge. Det giver samtidig både sundhedspersonalet og patienterne selv bedre muligheder for at holde øje med lungesygdommen i det daglige, og det kan give patienterne en større tryghed og samtidig betyde færre akutte sygehusindlæggelser,” siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

"Telemedicin er et helt konkret svar på den kommunale ambition om et styrket, nært sundhedsvæsen tæt på borgerne. Med telemedicinske løsninger højner vi nemlig kvaliteten i plejen og behandlingen, og borgerne får mulighed for at blive i trygge rammer i eget hjem, hvor de kan leve et liv så tæt på hverdagen som muligt, frem for at skulle suse ind og ud af sygehusene. Hvis vi for alvor skal lykkes med at udbrede telemedicin, kræver det et tæt samarbejde med såvel praktiserende læger som sygehuse, og det er derfor noget af det vigtigste at have stort fokus på i den landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL," siger formanden for KL’s social- og sundhedsudvalg Thomas Adelskov.

På dagens konference, der arrangeres af Digitaliseringsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet i samarbejde med KL og Dansk Regioner, debatteres perspektiver ved landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL.

På konferencen vil praktikere og projektledere blandt andet præsentere:
Resultater fra projekterne i National handlingsplan for udbredelse af telemedicin
Resultater og læring fra telepsykiatri og internetpsykiatri-projekter
Praksiserfaringer fra TeleCare Nord-projektet i Region Nordjylland
Tilrettelæggelse og implementering af national udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL og dennes fremtidige betydning for kommuner og regioner

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1