23948sdkhjf

Søger kommuner til projekt med ny demensmodel

Fire-fem kommuner skal afprøve og evaluere en ny model for pleje af beboere med en demenssygdom. Sundhedsstyrelsen søger kommuner netop nu.
En ny model for demenspleje skal afprøves i op mod fem kommuner over hele landet. Sundhedsstyrelsen søger derfor nu kommuner, der vil deltage i projektet.
Modellen skal afprøves i plejeboliger: Både kommunale, private plejeboliger og friplejeboliger, der typisk er selvejende institutioner med et bestemt værdisæt, kan indgå i projektet, så længe deltagelsen er forankret i en forvaltning.

Kommunernes brug af modellen skal øge beboernes livskvalitet og tydeliggøre, hvad medarbejdernes faglige indsats betyder for beboernes trivsel og livskvalitet. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

”Modellen skal medvirke til, at beboere, der har en demenssygdom eller symptomer på det, kan få en øget livskvalitet, fordi personalet struktureret undersøger, om beboerne har symptomer på mistrivsel og målretter deres indsatser i forhold til symptomerne”, siger Julie Møller, projektleder.

Projektet løber fra 15. juni 2016 til 31. december 2018. Ansøgningsfristen er den 13. maj 2016 kl. 12.00

Kommunerne skal via modellen:
  • udvikle kompetencerne hos medarbejdere, teamledere og ledere

  • afprøve et IT-baseret registreringsredskab
  • gennemføre en tilpasset version af metoden ”Beboerkonference”, der skal forebygge både indadreagerende og udadreagerende adfærd hos mennesker med demens.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097