23948sdkhjf

Nødvendigt med prioritering af medicin

Det er nødvendigt at tænke på ressourcer. Dyr medicin betyder nemlig nedskæringer på bl.a. personale, mener formand Grete Christensen.
”Det er nødvendigt at tage højde for til økonomien, når vi udskriver medicin til patienterne. Som det er i dag, betyder stadig stigende medicinpriser nedskæringer i andre dele af sundhedsvæsenet – herunder det personale, der er så afgørende for at hjælpe patienterne. Derfor hilser vi i Dansk Sygeplejeråd udspillet fra Regeringen om principper for prioritering af sygehuslægemidler meget velkommen.”

Sådan siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen i forhold det princippapir, som regeringen har udarbejdet med opbakning fra de fleste partier i Folketinget.

”I Dansk Sygeplejeråd mener vi dog også, at der skal lægges vægt på gennemsigtigheden, så vi sikrer, at der bliver foretaget en bevidst prioritering, og dermed undgår de prioriteringer, der foregår i det skjulte. Det er vigtigt, at der er mulighed for at tage hensyn til patienter med særlige behov, ligesom der også skal være plads til at inddrage etiske overvejelser,” siger Grete Christensen til dsr.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188