23948sdkhjf

”Patienten for bordenden” vinder pris

Prisen Årets borgerinddragende initiativ blev uddelt torsdag på Danske Regioners generalforsamling.
Psykiatrisk Sengeafsnit N7 i Region Nordjylland løber med prisen for ”Årets borgerinddragende initiativ".

Prisen blev for første gang uddelt på Danske Regioners generalforsamling torsdag, og den gives til et unikt tiltag, som fremmer god patientinddragelse.

"Vi er meget glade og stolte over at vinde, og prisen er et stort skulderklap til både ansatte og patienter, som kan tage æren for, at ”Patienten for bordenden” er en del af vores hverdag på afsnittet," siger afsnitsledende sygeplejerske Karin Bergh-Hanssen.

”Patienten for bordenden” startede for et par år siden i forbindelse med indførelsen af Patientens Team i Region Nordjylland, hvor personalet i N7 kiggede på, hvordan man kunne se patienten som en aktiv samarbejdspartner. I afsnittet valgte man at sætte fokus på behandlingsmøderne. Hidtil havde man uden deltagelse af patienten holdt tværfaglige møder, hvor behandlingen blev besluttet og meddelt patienten.

Men fra september 2014 har man sat patienten og de pårørende i centrum, og nu afholdes behandlingsmøder med deltagelse af patient og evt. pårørende, hvor patienten er med til at bestemme indlæggelsesforløbet. Afsnittet har løbende evalueret og justeret formen for behandlingsmøderne.

Afsnittet har interviewet patienter, der har deltaget i behandlingsmøder. Resultaterne er, at patienterne føler sig mere inddraget, bedre forberedt, mere trygge og som en del af behandlingen. ”Patienten for bordenden” er ikke blot et projekt – det er en kulturændring i samarbejdet både for patienter og personale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14