23948sdkhjf

Robotvirksomheder går sammen om eksport

Projektet RoboExport skal hjælpe virksomheder inden for bl.a. velfærdsområdet ind på nye markeder med deres produkter.
Mange af de danske virksomheder, der producerer specialløsninger med robot- og automationsteknologi - f.eks. robotarme til at håndtere blodprøver på sygehusene eller specialløsninger til at flytte produkter fra a til b i produktionshaller - har ikke fokus på eksport. Og eksperter vurderer at potentialet er meget stort. Derfor er flere projektpartnere med støtte fra Industriens Fond gået sammen om at hjælpe virksomhederne ind på nye markeder med deres produkter. De deltagende virksomheder udvælges inden for industri- eller velfærdsområdet

En af de virksomheder, som ønsker at deltage i projektet RoboExport, er Gibotech i Odense. Lige nu kommer cirka en fjerdedel af virksomhedens omsætning fra eksport af deres produkter.

"Vi satser meget hårdt på automatisering af hospitalssektoren. Men inden for en lille årerække, så er de nye supersygehuse færdige, og så må vi for alvor vende blikket udad," siger Henrik Anker, direktør i Gibotech.

I projektet RoboExport samarbejdes der om, hvordan virksomhederne kan indtage nye eksportmarkeder og stå stærkere gennem en fælles indsats. Virksomhederne får mulighed for at deltage i et sparringsforløb, en række workshops og en eksportrejse. I første omgang skal virksomhederne have en introduktion til markederne i Finland, Tyskland og USA. Og idéen er, at virksomhederne skal samarbejde om entreen på de nye markeder.

Projektet RoboExport løber fra 2016 til 2018. Målet er at øge virksomhedernes eksport med mindst 96 millioner kroner inden for de næste år og skabe mindst 64 nye job beregnet på den øgede omsætning.
Bag projektet står Industriens Fond med en bevilling på 4,2 mio. kroner. Væksthus Syddanmark, Væksthus Hovedstaden, Væksthus Sjælland, RoboCluster, Blue Ocean Robotics, Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet, samt Udenrigsministeriets innovationscentre i München og San Francisco er partnere i projektet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075