23948sdkhjf

Udspil: Ansæt sygeplejersker på alle plejehjem

Den sundhedsfaglige indsats kan højnes ved faste sygeplejersker på alle danske plejehjem, mener Dansk Sygeplejeråd, der netop har sendt et nyt udspil med anbefalinger til et sammenhængende sundhedsvæsen på gaden.
Dansk Sygeplejeråd har netop præsenteret sit udspil ”Et sammenhængende sundhedsvæsen med mennesket i centrum”, som indeholder 15 anbefalinger til, hvor det nære og sammenhængende sundhedsvæsen skal udvikle sig hen.

Tre hovedområder udgør essensen af udspillet. Hvert område kommer med anbefalinger til, hvordan det nære og sammenhængende sundhedsvæsen kan indrettes.

En af anbefalingerne - under overskriften 'Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på høj kvalitet og faglighed' er, at den sundhedsfaglige indsats på plejecentrene skal højnes ved at ansætte sygeplejersker på alle plejecentre.

Sammenhængen mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger har i alt for mange år fungeret som tre adskilte sektorer. Det vil udspillet gøre op med, så patienten kan komme i centrum i sundhedsvæsenet.

”I takt med at der bliver færre og længere til de specialiserede sygehuse er der behov for et nyt syn på det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Vi giver i vores nye udspil vores bud på, hvordan det kan udvikles, så det har mennesket i centrum, der er fokus på høj kvalitet og faglighed samt at ulighed i sundhed bliver bekæmpet,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

”Vi foreslår, at der bliver iværksat en national indsats for at udvikle forløbsansvarlige sygeplejersker, der kan sikre sammenhængende forløb på tværs af sektorerne samt at autoriseret sundhedspersonale får mulighed for adgang til relevante patientdata på tværs af sygehuse, kommuner og praktiserende læger,” siger Grete Christensen.

I udspillet sættes der endvidere fokus på, at sundheden i Danmark ikke er ligeligt fordelt, da der er betydelige forskelle på levealder, dødelighed og forekomsten af sygdomme.

”Det er et samfundsproblem, som vi ikke kan tillade os at ignorere. Derfor foreslår vi, at bekæmpelse af ulighed i sundhed og en markant forebyggelse skal være et bærende tema i en national plan om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen,” siger Grete Christensen.

Læs Dansk Sygeplejeråds udspil "Et sammenhængende sundhedsvæsen med mennesket i centrum - Dansk Sygeplejeråds anbefalinger til det nære og sammenhængende sundhedsvæsen".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078