23948sdkhjf

Sundhedsbyggeri starter i dag i Holstebro

Tværsektorielt samarbejde skal i fokus i nyt sundhedscenter.
Man må håbe at jorden er blød og vejret holder, for idag tager Holstebro første spadestik til næste etape af Center for Sundhed.
Byggeriet er en fem etager høj stjerneformet bygning, som Arkitema Architects har tegnet.

Når bygningen står færdig, vil de over 11.000 m2 blandt andet rumme kommunale akutpladser, en sygeplejeklinik, regionale medicinske ambulatorier, akutklinik, jordemoderkonsultation, psykiatrifunktioner og en specialtandlæge.
"Det er en stor dag for Holstebro Kommune, hvor vi starter et byggeri, som jeg er sikker på vil sætte sit positive præg på byen og kommunen i mange år fremover," siger borgmester H.C. Østerby (A).

Det tværsektorielle arbejde vil være i fokus i det nye sundhedscenter.
"Grundstenen i det moderne sundhedsvæsen er et tæt samarbejde mellem brugere, pårørende og sundhedsprofessionelle på tværs af sektorer. De fysiske rammer i Center for Sundhed understøtter et sådant samarbejde, så det bliver en gevinst for alle, når byggeriet står færdigt," forklarer Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

Overskriften for samarbejdet mellem region, kommuner og almen praksis i Region Midtjylland er 'Mere Sundhed i det nære på borgerens præmisser'.
Det betyder, at de sundhedstilbud, borgerne bruger mest, bliver samlet i det nye Center for Sundhed. Således får Regionens akutlægebil base i Center for Sundhed, hvor også små
skader kan undersøges og behandles akut.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094