23948sdkhjf

Velfærdsteknologi trak hele Norden til Aarhus

550 gæster oplevede velfærdsteknologi på CareWare 2016
Godt 550 deltagere fra hele Norden besøgte onsdag og torsdag Aarhus i forbindelse med CareWare 2016. De kom fra hele Norden og diskuterede tværsektorielt samarbejde og så på velfærdsteknologi, telemedicin og sundhedsapps.

Ifølge chefkonsulent og projektleder for CareWare Inger Kirk Jordansen, Center for Frihedsteknologi, er det blandt andet Aarhus Kommunes erfaringer med implementering i stor skala, der trækker. Her er det muligt at se, hvordan teknologien fungerer i praksis.

”I Aarhus Kommune går vi ikke ind for at hoppe fra det ene lille projekt til det andet. Vi er i fuld gang med at implementere en række løsninger og evaluerer løbende, så vi er i stand til at korrigere undervejs. Derfor er det også muligt for os at vise en række teknologier i brug i realistiske omgivelser”, siger Inger Kirk Jordansen, chefkonsulent, Center for Frihedsteknologi i Aarhus Kommune.

Netop implementeringen og brug af velfærdsteknologi i Aarhus Kommune er blevet evalueret af SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - i samarbejde med kommunen.

Velfærdsteknologi i knap 500 plejeboliger i Aarhus Kommune er blevet evalueret, og evalueringen peger på, at teknologien ikke altid er den bedste løsning for alle borgere. SFI har fundet, at bl.a. nogle demente kan have svært ved at drage nytte af velfærdsteknologi.

”Vi sætter borgeren i centrum, og derfor retter vi også op, når vi opdager, at tingene ikke fungerer optimalt. Vi skal tage udgangspunkt i den enkelte borgers behov og muligheder, og kun anvende de teknologier, som er til gavn for borgeren. Men vi skal også tænke på medarbejdernes arbejdsmiljø og gøre brug af teknologiske løsninger, som sikrer et bedre arbejdsmiljø, så vi undgår nedslidning og stress. Vi følger løbende op på, om de teknologiske løsninger giver den nytteværdi i hverdagen, som vi forventer. Først når vi implementerer løsninger i den almindelige hverdag, får vi et reelt billede af, om den pågældende løsning funger tilfredsstillende og fremover skal være en del af tilbuddet til vores borgere i Aarhus Kommune,” siger Inger Kirk Jordansen.

Magasinet Pleje beskæftiger sig årligt med CareWare. Således havde vi CareWare-tema i vores marts-avis, som i øjeblikket kan læses gratis som e-avis her på magasinetpleje.dk. (Klik på ikonet på forsiden).

Bag CareWare står Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Marselisborgcentret, og konferencen planlægges desuden i samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Teknologi i Praksis og konsulenthuset Sussie Bianco.
CareWare 2016 sætter fokus på fire centrale områder for velfærdsteknologiske løsninger præsenteret på fire forskellige praksisnære lokaliteter i Aarhus. I løbet af de to CareWare dage er godt 550 deltagere fra hele Norden samlet i Aarhus for at se på løsninger inden for telemedicin, teknologi til pleje og omsorg, teknologi til rehabilitering, sundhedsapps og meget mere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079