23948sdkhjf

Lokal formand: "Massakre på plejecentrene"

Brønderslev Kommune skal afskedige så mange folk, at de måtte indkalde lokalformand fra FOA til forhandlinger.
Der skal afskediges en masse fagfolk på plejehjem i Brønderslev Kommune.
Det har kommunen meldt ud til FOA, hvorfor den lokale formand frygter, at den lave normering vil ramme ældre på velfærden. Det skriver Fagbladet FOA.

“Det er en massakre på plejecentrene i Brønderslev Kommune. Man kan ikke forvente, at man kan opretholde fagligheden i forhold til det arbejde, der skal lægges ved borgeren, hvis man afskediger i den størrelsesorden,” siger Birger Thomsen, formand for FOA Vendsyssel, til Fagbladet FOA. Meldingen kom efter et møde med et forhandlingsmøde med kommunen, der var indkaldt, fordi de skulle afskedige så mange, at det kom forbi masseafskedigelseslovgivningen.

Spareplanen lyder på 12 millioner kroner, svarende til 38 opsigelser.

I følge Brønderlevs Borgmester, som har talt med Fagbladet FOA, er problemet 'en cocktail af reelle besparelser og ringe kommunikation fra forvaltningen'.

“Jeg har nu talt med direktøren på området, og vi skal nedlægge 21 stillinger. Og det er ikke fuldtidsstillinger allesammen. Så det drejer sig om 15-17 fuldtidsstillinger,” siger Mikael Klitgaard (V), borgmester i Brønderslev Kommune.

Fagbladet FOA kontaktede derfor igen Birger Thomsen, formand for FOA Vendsyssel, for at fremlægge kommunens nye udmelding. Han mener dog kun, at de nye oplysninger fra borgmesteren er med til at forstærke forvirringen i en i forvejen forvirrende sag.

“Sidst da jeg hørte fra kommunen, blev jeg oplyst, at man skulle spare 12 millioner kroner og fyre 38 ansatte. Indtil jeg har hørt andet, så er det de tal, jeg forholder mig til.”
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078