23948sdkhjf

Aarhus spiser sammen - initiativ mod ensomhed

500 mennesker er indbudt til stor fællesspisning i næste uge.
På kryds og tværs og i mange sammenhænge spiser Aarhus sammen i næste uge.

Mandag er 500 mennesker er indbudt til fællesspisning af den nye ret, Aarhus-gryden, på Folkestedet. Den store fællesspisning er en del af den landsdækkende begivenhed Danmark Spiser Sammen, der finder sted i hele uge 17.

"Jeg glæder mig rigtig meget til fællesspisningen på Folkestedet mandag. Jeg forventer at møde en masse glade mennesker, god stemning og få god mad. Også i Aarhus er ensomhed et problem – særligt blandt unge og ældre. Vi vil være med til at bryde ensomheden, og derfor er Danmark Spiser Sammen et rigtig vigtigt arrangement, som vi støtter – blandt andet gennem den store fællesspisning," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg, der på mandagens kick-off på Folkestedet får overdraget en stafet fra Folkebevægelsen Mod Ensomhed, som Jette Skive giver videre til resten af Aarhus Byråd ved byrådsmødet onsdag 27. april, hvor Aaarhus-gryden også er på menuen

Et fælles måltid

I Aarhus er mange organisationer er gået sammen om at lave større og mindre fælleesspisninger i løbet af ugen. Det gælder blandt andet Ældre Sagen, FOF, lokalcentre og kantiner. Nogle steder er Aarhus-gryden på menuen, andre steder andre retter.

"Det vigtigste er, at man mødes over et fælles måltid. Du kan også selv gøre noget ved at invitere venner, naboer eller kolleger til at spise sammen," siger Jette Skive.

Danmark Spiser Sammen er startet af Folkebevægelsen Mod Ensomhed som består af flere end 60 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder i hele Danmark. Det er meningen at arrangementet skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor danskerne mødes over et måltid med naboer, kolleger, onkler og mostre eller helt fremmede mennesker. Måltiderne arrangeres af foreninger, frivillige, kommuner, skoler, virksomheder – og ikke mindst af helt almindelige danskere, der vil støtte op om kampen mod ensomhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093