23948sdkhjf

Stråleterapi spares væk på nyt supersygehus i Gødstrup

Nyt supersygehus ved Herning sparer stråleterapi væk. Og i Viborg bliver helikopterlandingsplads sparet væk.
På det nye sygehus i Gødstrup ved Herning er stråleterapien blevet sparet væk, så behandlingen af kræftpatienter skal fortsætte i det gamle sygehus i Herning. Det skriver Jyllands-Posten.

Hos Kræftens Bekæmpelse ærgrer man sig over, at stråleterapien ikke bliver integreret i det nye sygehus.

- For patienten giver det mere sammenhæng i behandlingen, at det hele er samlet et sted. Nu bliver det mere besværligt at få medikamenter, test og så videre frem og tilbage, siger direktør Leif Vestergaard.

Han mener, at "eftertiden vil dømme os hårdt på, at nogle af de nye sygehuse er for små."

Også Poul Michaelsen, sygehusdirektør i Gødstrup, havde gerne set, at det nye byggeri kunne rumme stråleterapien, men det har været nødvendigt at finde 50 millioner kroner mere til likvide reserver, forklarer han.

- Når nu det skal være, er det en god løsning. For langt de fleste patienter er ambulante, og det hus, som funktionen i øjeblikket ligger i, er fra 2009, siger Poul Michaelsen.

I foråret 2015 vurderede fagfolk, at det nuværende stråleapparatur i Herning maksimalt kan holdes kørende til 2020, hvor det nye sygehus i Gødstrup skal stå klart.

Med besparelsen vil Region Midtjylland dog sandsynligvis forsøge at levetidsforlænge apparaturet, så det kan holde indtil den dag, da der er penge til at flytte funktionen til de nye lokaler i Gødstrup, viser et referat fra Region Midtjylland.

Også sygehusbyggeriet i Viborg er skåret til – her er en planlagt helikopterlandingsplads til 16 millioner kroner fjernet.

Det er sket, selv om en sådan, ifølge Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Viborg, bør være en del af fremtidens akuthospitaler.

- Derfor er det ærgerligt, at vi må udskyde den. Det betyder, at der går lidt længere tid, før patienter får den behandling, de skal have, for eksempel en aortaoperation, end hvis helikopteren kunne have landet ved hospitalet, siger han til Jyllands-Posten.

Han forklarer, at man er nødt til at spare, fordi der er sat for få penge af til uforudsete udgifter, og udbudspriserne har været dyrere end budgetteret.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) afviser, at sygehusene har for få penge at bygge for, og kalder besparelserne for "rettidig omhu".

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235