23948sdkhjf

Psykiatriske bosteder skal sikre personalets sikkerhed

Ifølge Bent Hansen er det blevet sværere for Danske Regioner at tiltrække nyt personale efter voldsomme sager.
Sikkerheden for personalet skal skærpes, og patienterne skal sikres et godt liv.

Det er de to årsager til, at Danske Regioner foreslår at oprette en ny type institution til de psykisk syge borgere, der på grund af deres sygdom, misbrug og voldelige adfærd ikke kan være på bostederne.

Det sker efter fem drab på medarbejdere på fire år, problemer med stofmisbrug og en hverdag præget af vold og trusler på landets socialpsykiatriske bosteder.

- Vi oplever jo, at de ansatte bliver mere og mere utrygge, og det bliver sværere for os at rekruttere nye folk, fortæller Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner.

Den nye type institution skal aflaste bostederne ved at være en institution mellem det psykiatriske hospital, hvor de psykisk syge behandles, og bostedet, hvor de har egen bolig og støttes i hverdagen.

- De her patienter fortjener et godt liv. Men hvis de er i behandling, mens de er dybt påvirkede, virker medicinen måske fuldstændig modsat, end hvad der var hensigten, siger Bent Hansen.

Adspurgt, om det ikke er et meget voldsomt indgreb at benytte tvang, svarer Bent Hansen:

- Jo, men det er jo også et voldsomt indgreb at slå vores personale ihjel.

For en måned siden endte det tragisk, da en 57-årig social- og sundhedsassistent blev dræbt af en psykotisk og amfetaminhøj beboer på Bocenter Lindegården ved Roskilde.

Ifølge personalet er der mellem 10 og 12 beboere her, som reelt er for syge til at være der, skriver Politiken.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har forståelse for, at der skal findes en løsning.

- Vi kan alle være enige om, at det skal være sikkert at gå på arbejde for de sundhedspersoner, der arbejder med mennesker, som har psykiske lidelser, skriver hun i en skriftlig kommentar til Politiken.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Læs mere om: vold
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078