FOA: Demenshandlingsplan bør sikre tid til den enkelte
Det er afgørende, at den kommende nationale demenshandlingsplan sikrer ressourcer til tid og ro til den enkelte borger. Det budskab tager FOA med til møde med statsministeren og sundheds- og ældreministeren i dag.
”Vi er nået langt med arbejdet i demensalliance-regi, og jeg er rigtig glad for, at ministrene nu tager arbejdet videre og prioriterer det så højt, at de begge deltager til mødet på Marienborg i dag. Jeg ser mødet i dag som et første skridt men har en klar forventning om, at vi bliver inddraget meget mere i det kommende arbejde med handlingsplanen,” siger Karen Stæhr.
Hun peger på, at en national handlingsplan bør sikre, at der er tilstrækkelig med ressourcer til demensområdet.
”Det handler både om nok medarbejdere, om kompetenceudvikling, bedre udredning og demensvenlige bygninger. Alt sammen noget som de seks kommuner, der har meldt sig som demensvenlige kommuner, allerede arbejder med,” siger Karen Stæhr.
FOA er dog bekymret for, hvad de mange nedskæringer, der finder sted på ældreområdet i øjeblikket, vil betyde for det videre arbejde med demenshandlingsplanen.
”Det nytter jo ikke noget, at regeringen på den ene side sætter sig i spidsen for en national handlingsplan mod demens og på den anden side kræver, at kommunerne sparer massivt som følge af omprioriteringsbidraget,” siger Karen Stæhr og fortsætter:
”Når FOA spørger medlemmer om, hvad der er aller vigtigst i arbejdet med borgere med demens er svaret ganske klart: Tid, ro og nærvær. Men den tid mangler desværre rigtig mange steder, og det er regeringen nødt til at forholde sig til i arbejdet med en national handlingsplan.”