De strejkende på Lindegården går tilbage til arbejdet
Københavns Kommune har blandt andet afsat penge til mere personale for at skabe tryggere rammer.
”Vi er tilfredse med, at personalet går tilbage til arbejdet, og at Københavns Kommune har taget ansvar for sikkerheden for medarbejderne på kommunens socialpsykiatriske bosteder,” siger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA.
Københavns Kommunes Socialudvalg har vedtaget at afsætte 12,6 millioner kroner på dette års budget for at øge sikkerheden for medarbejderne på Københavns Socialpsykiatriske bosteder. Beløbet vokser til 20,7 millioner kroner fra 2017. Derudover har kommunen lovet yderlig dialog om sikkerheden og hvilke beboere, der er farlige. Kommunen lover også dialog omkring Lindegården fremtid, der står over for en større omstrukturering, og dialog om vikarforbruget ved fx langtidssygdom og barsel.
”Kommunens har udvist ansvar i situationen. Det samme kan man desværre ikke sige om regionerne, der har skubbet aben fra sig. Regionernes velvilje er blevet ved ord og hensigter, men det har ikke har affødt nogen handling. Regeringen har også glimret ved sit fravær i forhold til at løse problemerne, der rækker langt ud over den københavnske kommunegrænse,” siger Dennis Kristensen.
Han påpeger, at sikkerheden på de socialpsykiatriske bosteder uden for København Kommune er den samme som før den tragiske hændelse på Lindegården satte sikkerhedsspørgemålet til debat i hovedstaden.
”I Københavns Kommune har de identificeret 35 beboere på deres bosteder, der udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko for personalet. Når der er 35 i København, hvor mange er der så i de øvrige 97 kommuner?” spørger Dennis Kristensen.