Læger tror på indsats mod fejlmedicinering
Et nyt udspil fra Danske Regioner skal forhindre de mange indlæggelser, der sker på grund af fejlmedicinering.
Ifølge Christian Freitag opstår problemerne med fejlmedicinering i koordinationen mellem læger, når der er flere læger til samme patient.
Foto: Colourbox
Ifølge organisationens formand, Christian Freitag, opstår problemerne med fejlmedicinering i koordinationen mellem læger, når der er flere læger til samme patient.
"Der er jo ikke kun én læge, der ser den samme patient. Afhængig af, hvad man fejler, så er der mange forskellige læger inde over."
"Det er nok årsagen til, at folk får medicin, der ikke fungerer sammen, eller som de ikke skulle have haft, hvis overblikket var bedre," siger han.
Derfor ser han også positivt på et nyt oplæg fra Danske Regioner om at sikre en bedre indsats mod netop fejlmedicinering.
"Det er et rigtig godt område at sætte ind over for. En af vores store udfordringer er, at mange borgere får meget medicin, og gennem et helt liv kan man nå at skifte mange gange."
"Vi ved, at der er en del – især ældre – som ender med at få bivirkninger af medicinen, og i sidste ende kan det føre til indlæggelser," siger han.
I oplægget fra regionerne fremgår det, at flere tusinde danskere hvert år indlægges på sygehuset med problemer, der skyldes forkert håndtering af deres medicin.
Ifølge regionerne er det op mod hver tiende indlæggelse, der sker på baggrund af medicinrelaterede problemer. Det skønnes, at en stor del af indlæggelserne vil kunne forebygges med en bedre håndtering af medicineringen.
Derfor sætter Christian Freitag også sin lid til det Fælles Medicinkort (FMK), som er indført for netop at sikre bedre koordinering af medicin mellem læger.
"Vi forventer os meget af FMK. Det er et medicinkort, som vi praktiserende læger er nødt til at gå gennem, hvis vi skal ordinere medicin, og der kan man så se, hvad andre læger har ordineret," siger han.
/ritzau/
Kilde: /ritzau/