Handicappede beder i stigende grad forbund om hjælp
Dansk Handicapforbund mærker en stigning i antal henvendelser fra frustrerede medlemmer, der mangler hjælp.
Det fortæller landsformand Susanne Olesen.
- Det er en frustration over, at der er givet afslag, eller at man ikke synes, at den hjælp, man får, er tilstrækkeligt udmålt, siger hun.
I forbundet har stigningen betydet, at man har måttet ansætte to ekstra socialrådgivere, så i alt fire personer tager imod henvendelser fra forbundets medlemmer.
En efterspørgsel som forbundet dybest set ser som en falliterklæring.
- Egentlig vil jeg helst være foruden, for det burde ikke være nødvendigt, at organisationerne skal ansætte socialrådgivere. Det er lidt af en falliterklæring.
Frustrationen over manglende hjælp til de handicappede er onsdag også kommet til udtryk i en konkret sag fra Odense Kommune.
Her har en handicappet kvinde siddet i sin kørestol natten over foran det lokale rådhus, for at demonstrere over netop fremlagte planer for besparelser i kommunen på handicapområdet i 2017.
Besparelser som blandt andet skyldes regeringens omprioriteringsbidrag, som betyder, at kommunerne skal skære én procent af sine budgetter.
I Dansk Handicapforbund forstår man godt, at kommunerne skal spare, men når man sparer på de svageste, vækker det bekymring.
- Det er vigtigt, at vi har fokus på, om vi kan prioritere anderledes, siger Susanne Olesen.
Samme mening er man dog ikke af i Kommunernes Landsforening (KL).
Formand Martin Damm (V) har til netmediet Altinget tværtimod givet udtryk for, at netop handicapområdets udgifter er "stukket af", og at der derfor er brug for at gøre området mere "styrbart".
Ifølge Altinget viser et KL-notat, at særligt tre tunge udgiftsposter på handicapområdet er vokset med 1,3 milliarder kroner fra 2013 til 2015, så de samlede udgifter er nået op på næsten 19 milliarder kroner.
Men de tal giver man i Dansk Handicapforening ikke meget for.
- Tal er jo taknemmelige at have med at gøre. For den målgruppe vi dækker i Dansk Handicapforbund, der er midlerne ikke forøget, siger Susanne Olesen.
/ritzau/
Kilde: /ritzau/