23948sdkhjf

Frederiksberg: Bedre måltider til beboere på plejecentre

Nyt måltidspanel skal forbedre maden og spiseoplevelsen for den enkelte beboer i plejeboligerne på Frederiksberg.
Frederiksberg Kommune har nedsat et panel, der skal bidrage til at sikre høj kvalitet i måltiderne og spiseoplevelsen for kommunens plejehjembeboere. Panelet består af beboere, madeksperter, politikere og embedsfolk.

Borgmester Jørgen Glenthøj er glad for initiativet (C):
”God mad er en del af de allerfleste menneskers livskvalitet. Det er særligt vigtigt, at beboerne på vores plejehjem oplever måltiderne som en daglig glæde, hvor de nyder god mad og hygger sig, mens de spiser den. Det er en vigtig opgave, som jeg ser frem til at panelet tager fat på,” siger han.

Måltidspanelet mødes og spiser på et plejecenter én gang hvert kvartal og evaluerer systematisk oplevelsen af det varme måltid i forhold til smag, udseende, duft, farver, sammensætning, temperatur, konsistens og råvarer.

Panelet vurderer også omgivelserne i form af spiserum, borddækning, værtsskab og stemningen blandt beboere og medarbejdere. Derudover skal måltidspanelet inspirere og give ideer til, hvordan maden og rammerne omkring måltidet kan kvalitetsudvikles samt fungere som dialogpartner for plejecentrene.

Også formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Flemming Brank (C) har høje forventninger til måltidspanelet:
”Vi ønsker en fortsat udvikling af maden og rammerne om måltidet, og måltidspanelet kan i høj grad være med til at pege på mulige forbedringer. Jeg er særlig glad for at seks beboere har sagt ja til at være med i måltidspanelet. Det er afhørende vigtigt, at vi hører meninger fra dem, som det hele handler om.”

Måltidspanelet er sammensat af seks beboere fra tre plejecentre, fire politikere fra Sundheds- og Omsorgsudvalget, en madekspert som repræsentant fra erhvervslivet, et medlem af Ældrerådet, en køkkenleder fra Dronning Anne Marie Centret, forstanderen og mad- og måltidskoordinatoren fra Kastanjehaven, to kulinariske konsulenter fra Københavns Madhus samt sundheds- og omsorgschefen.

Første smagsbesøg er den 7. juni på Kastanjehaven. Her smager panelet på dagens varme måltid som beboerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094