23948sdkhjf

Sygeplejersker: Mål om kvalitet skal give mening

Sygeplejersker på alle niveauer spiller en væsentlig rolle i arbejdet med kvalitet. Derfor har Dansk Sygeplejeråd taget initiativ til to arrangementer, hvor sygeplejersker kan få viden om de nye nationale mål for kvalitet og ikke mindst debattere, hvordan de bliver omsat til praksis.
Kvalitetsmål skal give mening i hverdagen. Sådan siger Dansk Sygeplejeråd om regeringens otte, nye nationale kvalitetsmål, der idag bliver debatteret i København.

"Derfor er det helt afgørende, at målene også bliver forankret i dagligdagen blandt sundhedspersonalet og især sygeplejerskerne, der på mange niveauer beskæftiger sig med kvalitet. De er nøglepersoner i hele arbejdet med at implementere og dagligt at arbejde med de nye kvalitetsmål," skriver Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

Idag fredag den 27. maj mødes sygeplejerskerne til konference i København. 170 er tilmeldt.
På onsdag den 1. juni fortsætter debatten i Kolding.

”Formålet med møderne er at få indblik i de nationale mål for kvalitet og hvilke mål og indikatorer, der fremover skal synliggøre kvaliteten for patienterne. Sygeplejerskerne har en helt afgørende funktion med at gøre dem til en del af virkeligheden, så de nytter og rent faktisk kommer til at have en betydning for patienterne. Jeg ser frem til møderne og håber, at der kommer mange ideer til, hvordan kvalitetsmålene kan give mening i hverdagen,” siger Grete Christensen.

”Det er meget afgørende for sygeplejerskernes arbejde med kvalitetsmålene, at de også mærker det i dagligdagen, og at der bliver mere plads til fagligheden. Når det sker, vil patienterne også kunne mærke, at kvaliteten stiger, ” siger Grete Christensen.

Mødet er planlagt i samarbejde med Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet.:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079