23948sdkhjf

Populær lommeguide i ny udgave

Et praktisk værktøj, som kan bruges i hverdagen på plejehjem, sygehuse og i hjemmeplejen.
Lommeguiden ’Demens og observation af fysiske symptomer’ er udkommet i en ny udgave. Og der er allerede stor interesse for den opdaterede guide.

Mange mennesker med demens har også andre sygdomme, men de har ofte svært ved selv at give udtryk for fysiske symptomer. Derfor har man som plejepersonale brug for at være både systematisk og grundig i sine observationer, forklarer uddannelsesleder Karen Tannebæk fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Den lille lommeguide er målrettet medarbejdere på plejehjem, sygehuse og i hjemmeplejen. Den giver eksempler på tegn og symptomer, man skal være særligt opmærksom på. Der er bl.a. fokus på smerter, ernæringstilstand og bevægelighed. Og i den opdaterede guide er der endnu flere handlingsanvisninger og gode råd.

”Det er en guide den enkelte medarbejdere kan have med sig ud, så man simpelthen har et værktøj, man lige kan gribe til, hvis man registrerer noget, der har ændret sig. Så kan den give nogle idéer til, hvad der er vigtigt, du får observeret her, og hvad dine handlinger kunne være,” siger Karen Tannebæk.

Lommeguiden kan også bruges, når man på personalemøder gennemgår beboerne.

”Den er skrevet meget kortfattet og forenklet, fordi vi koger jo en kæmpe viden ned til nogle få ark, og det er simpelthen for at have noget, der er anvendeligt for frontmedarbejderne,” fortæller hun.

Som varmt brød

Plejepersonalet har taget rigtig godt imod lommeguiden.

Den har været ude i flere år, og den er meget brugt, fortæller Karen Tannebæk. Nationalt Videnscenter for Demens bruger også guiden som afsæt i forbindelse med kurser.

Lommeguiden bestilles via Nationalt Videnscenter for Demens’ hjemmeside. Den nye udgave udkom i februar, og det første oplag gik som varmt brød, så den er allerede trykt i 2. oplag.

”Der er noget der tyder på, at det er brugbart, det her med at få nogle meget forenklede redskaber som man kan bruge i hverdagen. Og det tyder på, at det er en god vej at gå også for os i forhold til at få formidlet fagstoffet,” siger Karen Tannebæk.

Artiklen er bragt 6. maj i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095